Второ издание – 13 октомври 2018 Продажба на билети

poster-print-A2-page-001

След големия успех на концерт-спектакъл „Първо Любе“, чиято премиера бе реализирана по повод Председателството на р. България на Съвета на ЕС в края на м. Май 2018 г., екипът, реализиращ събитието, реши да обогати програмата и да разшири формата на спектакъла с нови произведения. Спектакълът е творческа интерпретация на традиционната музикална и танцова култура, вече не само от Западните Родопи и Югозападна България, а и от Тракия, Шоплука и Ваяшкия регион!

Спектакълът е изграден от няколко сюжетно-тематични панела, обединени от фолклорната представа за взаимоотношенията между младите. Темата е любовта, вплетена в народни обичаи и изразена във фолклорни песни и танци. Музиката и танцът предлагат своеобразен „коментар“ към съдържанието на изпълняваните песни, като обогатяват техните послания и ги разгръщат във въздействащи картини. В програмата са включени и сюжетни танцови произведения, които по нов начин представят малко познати страни от някогашната житейска и обредна практика.

На сцената ще видите редом над 250 танцьори от Студентски Фолклорен Ансамбъл към Югозападен университет „Неофит Рилски“, гр. Благоевград и Клуб за хорà и народни танци „На Мегдана“, гр. София. Участие ще вземат и едни от най-популярните народни изпълнители от региона – Милко Бошнаков и Кинче Вълчева.

Творческият екип, със своя непоправим почерк, вече се е утвърдил при реализацията на спектакли на фолклорна основа и многократно е печелил публиката със своите постановки. Режисьор на спектакъла е Георги Гаров, сценарист и композитор е Петьо Кръстев, а хореографиите на произведенията са дело на Николай Цветков, Георги Гаров, Даниел Костов и Велиана Дачева. Художник – Мартина Иванова.

Продуцент на спектакъла е Даниел Костов.

Датата на събитието е 13 Октомври 2018 г., СЪБОТА, часът – 19:00, а мястото – Зала 1 на Национален дворец на културата – НДК

Билети се разпространяват от танцьорите и изпълнителите, в билетен център на НДК, както и в мрежата на www.eventim.bg 

и www.ticketportal.bg (чрез услугата HOMEticket, с куриер, от бензиностанции OMV, книжарници „Booktrading“, магазини „Office 1 Superstore“, каси на зала „Арена Армеец“ и още опции на ticketportal.bg)

 

Купете своя билет ТУК

 

ВИДЕО ТРЕЙЛЪР

Create your website with WordPress.com
Get started
%d блогъра харесват това:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close